maandag 18 mei 2009

Langevingertaart



LANGEVINGERTAART
Je hebt nodig:
2 pak langevingers
2 deciliter slagroom
2 eetlepels suiker
2 bananen
3 eetlepels suiker
half kopje water
half glaasje rum of tweedrank
plastic huishoudfolie
cakeblik

Bereiden:
* Doe het water met 3 eetlepels suiker en half glaasje rum of tweedrank in een pannetje en breng dit aan de kook.
* Bekleed een cakevorm met plastic folie.
* Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
* Snijd de bananen in dunne plakjes.
* Haal langevingers door het suikerwater en bekleed hiermee de bodem van het cakeblik, doe hier een dunne laag slagroom
overheen, een laagje bananenplakjes, weer een dunne laag slagroom. Herhaal deze handelingen tot het cakeblik vol is en
eindig wel met een laag langevingers.
* Cakeblik afdekken met plastic folie en minimaal 3 uur in de koelkast laten opstijven.

Voor het opdienen:
* De taart storten, in plakken snijden en afgarneren met een toefje slagroom en een plakje banaan. (Of met kerst een
passende kerstversiering).

Je kunt natuurlijk i.p.v. banaan ook andere vruchten nemen. Dit naar eigen smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten