maandag 31 augustus 2009

Dak Makhani linzen



Ingrediënten:
1 kop zwarte urhad of zwarte linzen
1/3 kop kidney bonen
1 eetlepel geraspte gember
2 theelepels grofgemalen venkelzaad
een snufje chillipoeder
1 theelepel turmeric (koenjit)
3 a 4 eetlepels ghee of olie
1 snufje hing (staat ook wel bekend als asafoetida of duivelsdrek)
t theelepel komijnzaad
1 eetlepel fijngesneden knoflook en gember
1 middelgrote ui, heel fijn gesneden
2 a 3 middelgrote tomaten, in kleine stukjes gesneden
1/2 theelepel Garam Masala
1/2 kop verse room
2 eetlepels fijngehakte koriander
zout naar smaak

Bereiding:

Was de zwarte linsen en de kidneybonen en laat ze een nacht weken.
Kook ze daarna met zout, chillipoeder,venkelzaad, turmeric en de gemalen gember totdat de linzen en de bonen gaar zijn en zacht.
Maak ze met een vork een beetje fijn.
Verhit de olie of de ghee in een pan met dikke bodem en doe de komijnzaad en de hing erin en laat het spetter.
voeg dan de gember, knoflook en de uien toe en laat ze zachtjes bakken tot ze goudbruin zijn.
Voeg dan de garam masala toe en de gesneden tomaten.
Laat het koken tot de tomaten fijn zijn gekookt en de olie boven komt drijven.
Voeg dan de linzen en de bonen bij het mengsel en voeg desnoods wat water toe.
Laat het nog 15 minuten op een heel laag vuurtje doorkoken en doe eer dan de room bij.
Laat nog even stoven voor vijf minuten en haal het dan van het vuur af.
Garneer met het fijngesneden korianderblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten