zaterdag 11 juli 2009

Bonbons van gerookte zalm met balsamicostroop en een kaaskletskop

INGREDIENTEN:
Voor 4 personen
300 gram gerookte zalm (zeer dun gesneden)
150 gram tonijn
100 gram jonge ruccola
4 á 5 eetlepels pijnboompitjes
Balsamicoazijn
1 á 2 eetlepels mayonaise
Peper en zout uit de molen
50 gram geraspte belegen kaas

BEREIDING:
Doe de pijnboompitjes in een hete droge koekenpan en bak ze mooi middenbruin en leg ze om af te koelen op een stukje keukenpapier.
Kook de tonijn in zout water en maak deze met een vork goed los in kleine stukjes.
Laat dit afkoelen. Verwarm ondertussen de oven op 170 graden voorverwarmen en bak op bakpapier de kletskoppen van kaas.
Snijd de helft van de salade fijn en doe deze bij de tonijn.
Doe de pijnboompitjes erbij en meng alles goed door. Voeg vervolgens naar smaak en consistentie een aantal eetlepels mayonaise door het mengsel (2 á 3). Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Leg een stuk huishoudfolie op de werkbank van ca. 20 cm en maak daarop een dun stuk zalm van 10x10 cm maximaal 3 á 4 mm dik.
Leg er vervolgens een beetje vulling op ten grootte van een walnoot.
Pak de folie bij de punten en werk deze naar elkaar toe, draai de folie zodat een mooi bolletje zalm ontstaat met de vulling erin.
Leg deze bolletjes tot de opmaak van de borden in de koeling.

Zet een steelpan op het vuur en doe er balsamicoazijn in (50 ml) en laat deze inkoken tot 1/3. Doe er een klein beetje bruine basterdsuiker bij, een theelepel mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Doe een klein beetje van de overgebleven salade op de borden en leg daarop voor ieder 2 bonbons.
Garneer met de balsamicostroop, pijnboompitjes en tot slot de kletskop. Eet smakelijk!

Bron: Wie is de chef - John


Geen opmerkingen:

Een reactie posten