vrijdag 10 juli 2009

Pannekoekjes met bospaddestoelen gegratineerd met blauwe kaas

INGREDIENTEN:
Voor 4 personen:
100 g bloem
1 ei
naar smaak peper, zout
scheutje melk
handje verse, zachte tuinkruiden
80 g per pannenkoekje gemengde paddenstoelen
handje peterselie
scheut Sherry/ Marsala/ Cognac
50 g per pannenkoekje blauwe kaas

BEREIDING:
Verwarm ten eerste de oven voor op 180 graden.
Maak dan van de bloem, ei, melk, peper en zout een mooi beslag.
Voeg hier wat verse tuinkruiden aan toe voor de kleur en smaak.
Bak vervolgens de gewenste hoeveelheid pannenkoekjes en laat ze eventjes afkoelen.
Maak daarna de gemengde paddenstoelen schoon en hak ze in vrij grove stukken.
Bak de gemengde paddestoelen in een koekenpan en blus het geheel af met een sterke drank naar smaak, bijvoorbeeld Sherry, Marsala of Cognac.
Strooi hierna nog wat peterselie over het mengsel.
Vul nu de pannenkoeken met het mengsel van paddenstoelen en verdeel de blauwe kaas over de pannenkoek.
Leg deze vervolgens in de voorverwarmde oven en laat de kaas smelten. Rol de pannenkoek tot slot op en het gerecht is klaar om te serveren!
Leg het geheel op een bedje van sla en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten