zaterdag 25 juli 2009

Haringmousse met bietensaus




Ingrediënten

MOUSSE: 1 blaadje gelatine (vervangen door Agar Agar of gewoon niet vervangen)
100 g haring
100 g verse roomkaas
25 ml kwark
1/2 tl citroensap
de helft van een stijfgeslagen eiwit
p en z
SAUS: 1 flinke gekookte rode biet
50 ml slagroom
50 ml yoghurt
zout
GARNERING: 1/4 rode ui, fijngehakt
1 eetlepel kappertjes
blaadje basilicum, peterselie, of....

MOUSSE:
Snijd de haring in stukjes en mix met de verse kaas , kwark en citroensap.
Breng 2 el water aan de kook en los de gelatine hier, van het vuur af, in op.
Meng al kloppend met de vismousse.
Voeg het stijfgeslagen eiwit toe , breng op smaaak met p en z en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Saus: Snijd de biet in stukjes en mix samen met de zuivel.
Breng op smaak met zout.
Verdun zonodig met een lepel water

Geen opmerkingen:

Een reactie posten