zondag 12 juli 2009

Hartige tompouce met kaascrème


Een verrassend hartig dessert van gestapelde deeglaagjes gevuld met blauwe kaas en geitenkaas.

Ingrediënten

3 plakjes bladerdeeg, ontdooid,
4 eetl. huttenkase,
4 eetl. volle yoghurt,
100 gr. roquefort,
vers gemalen peper,
150 gr. zachte geitenkaas,
1/2 paprika, heel fijn gesneden,
1 teentje knoflook, geperst,
1 dl. creme fraiche, losgeklopt,
2 eetl. pistachenoten, grof gehakt,

Voorbereiding

(Kan een dag van tevoren)Oven voorverwarmen op 200 gr.
Deegplakjes halveren, op bakplaat leggen en met een vork inprikken.
Deeg in het midden van de oven ong. 20 min. bakken.
Laten afkoelen. Deegplakje in 2 lagen snijden en tot gebruik luchtdicht bewaren.
Roquefortcreme: huttenkase, 2 eetl yoghurt, roquefort en peper glad roeren.
Geitenkaascreme: geitenkaas, paprika, knoflook, 2 eetl. yoghurt en peper mengen.
Kaascremes afgedekt in de koelkast bewaren.


Bereidingswijze

Kaascreme op kamertemperatuur laten komen.
Elke kaascreme over 4 deegplakjes verdelen.
4 x deegplakje met roquefortcreme op deegplakje met
geitenkaascreme leggen en afdekken met een leeg deegplakje.
Garneren met een toefje creme fraiche en pistachenoten.

Serveertips

Heerlijk met een glaasje port.

Bron: smulweb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten