maandag 13 juli 2009

Tarte Tatin van wortel en pastinaak

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 300 g suiker
  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 3 takjes tijm
  • 4 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus180°C.

Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren.
Schenk de karamel in een ingevette ovenschaal.
Maak de wortel en pastinaak schoon en snijd ze in plakjes.
Pluk de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze over de karamel.
Druk de wortel en pastinaak om en om dakpansgewijs in de karamel.
Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante plak, prik het in met een vork en leg het op de wortel en pastinaak.
Bak de tarte tatin in 20-25 minuten goudbruin.
Keer de tarte tatin op een schaal en snijd punten ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten