
De ingredienten:
300 g vastkokende aardappels | 0,5 l crème fraîche |
2 blaadjes gelatine | 1 kg witlof |
100 g roquefort | roggebrood |
1 eetlepel honing |
Voorbereiding
1440 minuten
Schil de aardappels, kook ze gaar, laat ze goed uitdampen en druk ze door een pureeknijper. Week de gelatineblaadjes in water.Roer de roquefort met de honing en de crème fraîche tot een gladde massa en verwarm deze tot handwarm.
Los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op en meng de aardappelpuree erdoor.
Vet een bolvormige schaal in met boter en vul deze met de roquefortmousse.
Laat deze minstens 24 uur opstijven in de koelkast.
Bereidingswijze
20 minuten
Dompel de schaal in warm water en stort de mousse op een platte schaal. Trek de witlofblaadjes los van de stronk en snijd de onderkant recht. Steek ze in de roquefortbol, begin in het midden met de langste blaadjes en volg de ronde vorm. Garneer met roggebrood.Voor vegetariërs is gelatine natuurlijk geen optie.
Het kan vervangen worden door agar-agar, dit is verkrijgbaar bij Toko's en natuurwinkels.
Als het ook op andere plaatsen verkrijgbaar is dan hoor ik dat graag.
Bron: www.we4you2.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten