maandag 27 juli 2009

Soepje van knolselderij en truffel met krokantje van graskaas en zwart zeezout



INGREDIENTEN:
1 knolselderij
500 ml groentenbouillon
500 ml room
2 el Zwarte truffel tapenade
2 plakken bladerdeeg
1 ei
zwart zeezout
Bakpapier

BEREIDING:
Soep van knolselderij en truffel: Maak de knolselderij schoon, snijd deze in grove blokken en kook de knolselderij gaar in de bouillon. Pureer nu de knolselderij met de staafmixer tot de basissoep. Maak het geheel af met de room en truffeltapenade. Breng de soep aan de kook en controleer de soep af en toe op de gewenste dikte.

Krokantje van Beemster graskaas: Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de plakken bladerdeeg in dunne repen en besmeer ze met een losgeklopt eitje. Bestrooi naar smaak met de Beemster graskaas en zwart zeezout. Leg de repen bladerdeeg op de bakplaat bedekt ze met een stuk bakpapier en bak ze in 10 minuten goudbruin en krokant af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten