zondag 26 juli 2009

Trio van bospaddestoelen.

Ingrediënten:
Soep
350 gr Gemengde paddestoelen
1 kleine bosui
0,5 ltr groente of paddestoelen bouillon
Bloem voor roux
Boter
Zout en peper

Gevulde champignon
4 champignons van gelijke grootte
100 gram fijnegehakte champignon
1 kleine sjalot
Kleine teentje knoflook
takje thijm
scheutje room
peper
zout

Mini pannekoek
bloem
melk
1 ei
mespuntje zout
klein beetje vanillesuiker
room
gemengde paddestoelen
sjalotje
peper en zout
knoflook
peterselie


Maak de paddestoelen schoon met borstel of theedoek.
Verwijder de steeltjes en snij de paddenstoelen in fijne stukjes.
Snij ook de pannenkoekjes in kleine stukjes.
Bak de paddestoelen in de koekenpan met de fijn gesneden bosui, sjalotjes, knoflook en zout en peper naar smaak.
Doe vervolgens de helft in de blender en maal het grof (de andere helft is voor de pannekoekjes). Haal het vocht van de champignons uit de pan en gebruik deze voor de roux.
Voeg hier naar eigen gevoel bloem, wortel, ui, peper en zout bij en laat het geheel 1 uur koken in 1 liter water.
Schuim het mengsel vervolgens af en laat het af koelen.
Voeg vervolgens de boter toe.
Let hierbij op dat dit in gelijkheid is aan de hoeveelheid bloem.
Voeg peper en zout toe naar eigen smaak. Voeg vervolgens de roux bij de grof gemalen paddestoelen, voeg eventueel nog bouillon bij en maal dit tot een gebonden soep.

Om het beslag van de pannenkoekjes te maken, de bloem, melk, ei. zout, room tot een romig dun beslag kloppen.Voeg vervolgens de paddestoelen toe.
Maak zeer kleine pannenkoekjes (het makkelijkste is een crêpe-pan) en houd deze warm op een warm bord.
Maak een pannenkoek rol deze op en snijd deze in stukjes.

Voor de gevulde champignons doe je het volgende.
Maak de grote champignons schoon en verwijder de steel tot diep in de hoed.
Bak de fijngehakte champignons met het sjalotje en de knoflook en voeg een scheutje room toe
Lepel dit in de hoed van de champignons en verwarm deze nog na in de over op 180 graden voor ongeveer 8 minuten. Serveer vervolgens het trio op een mooi opgemaakt bord. Bon appétit!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten