zaterdag 25 juli 2009

Knolselderijsoufflé




Voorgerecht voor 4 personen
Voorbereidingstijd: ca 30 minuten
Bereidingstijd: ca 25 minuten

Ingrediënten:
  • 1 kleine knolselderij (plm 600 gram)
  • 1 el citroensap
  • 1/2 rode paprika
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 pakje verse roomkaas a 100 gram
  • zour, peper
  • 3 eieren
De knolselderij schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
In een pan met weinig kokend water, wat zout en het citroensap, de knolselderij in plm 10 minuten gaarkoken.
De paprika schoonmaken, in heel kleine stukje snijden en in een pannetje met heet water de stukjes aan de kook brengen.
Overdoen in een zeef en onder kous water afspoelen.
In een vergiet de knolselderij laten uitlekken en daarna in een foodprocessor of roerzeef pureren.
De roomkaas erdoor roeren tot een egale massa ontstaat. De eieren splitsen.
Achtereenvolgens de paprika, peterselie en eieredooiere door het knolselderijmengsel roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
4 kleine soufflépotjes invetten.
De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius of gasovenstand 4.
In een kom de eiwitten stijfkloppen.
De knolselderijmassa luchtig erdoor scheppen.
Hiermee de soufflépotjes voor mximaal 3/4 deel vullen en in het midden van de oven in ca 20 minuten laten rijzen en goudbruin worden.
Direct opdienen. Lekker met geroosterd bruin brood met boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten