zaterdag 11 juli 2009

Citroentaartje met frambozenijs

INGREDIENTEN:
2 Citroenen
Filodeeg
Poedersuiker

BEREIDING:
Snij de citroenen in plakken en ontdoe ze van de schil. Smelt wat boter in een klein pannetje en voeg poedersuiker toe. Laat het geheel caramelliseren. Leg vervolgens hier de citroen in tot ze licht kleuren.
Snij uit het filodeeg 16 rondjes ter grootte van de citroen
Strijk ze in met gesmolten boter en leg steeds twee plakjes op elkaar
Bak het deeg in een minuut of 3, 4 krokant in een hete oven (250 gr.)
Maak van het deeg en de citroen om en om een torentje en bestrooi nog met wat poedersuiker
Serveer het met een goede kwaliteit frambozenijs en garneer met wat rood fruit en evt een toefje slagroom.


Bron: Wie is de chef-Lars
Terug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten