zondag 26 juli 2009

Crèpes met een compote van appel en cointreau, roomijs en slagroom



2 el kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eidooiers
3 dl volle melk
2 dl slagroom
2 goudrenetten
scheut cointreau
1 el kaneel
poedersuiker
slagroom

Voeg de melk en de kristal suiker toe aan de eierdooiers.
Meng het geheel tot een mengsel.
Klop de slagroom (niet te) stijf.
Meng de slagroom met het mengsel van de eierdooiers rustig door elkaar.
Plaats het geheel in een bak in de vriezer of in de ijsmachine.
Roer het geheel om het kwartier goed door tot het stijf genoeg is.
Maak vervolgens de appels schoon en snij deze in kleine stukjes.
Maak de stukjes appel warm met de cointreau, de suiker en het kaneel tot een compote.

Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker.
Bak vervolgens de crêpes in een crêpes pan en leg deze als envelop op het bord.
Voeg tot slot de compote, ijs en slagroom toe.
En serveer dit mooie gerecht direct.

Bron: Wie is de chef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten