maandag 16 maart 2009

Broccolimousse met gerookte zalm.














Benodigdheden : voor 12 personen

300 g Broccoliroosjes
90 g Parmezaanse kaas
1 el Mosterd
2 el Crème fraîche
14 blaadjes Veldsla (kleintjes)
75 g Gerookte zalm
1 el Zalmeitjes
Peper en zout
Bieslook, fijn gesneden voor garnering


Bereidingswijze :

Bereiding:

1. Kook de broccoli beetgaar.
2. Pureer in de keukenmachine samen met de kaas, mosterd en crème fraîche.
3. Breng op smaak met peper en zout.

Presentatie:

1. Leg een blaadje veldsla op een amuse lepel.
2. Spuit hierop een toef broccolimousse.
3. Garneer af met reepjes gerookt zalm en zalmeitjes en strooi er fijngeknipte bieslook op.


NB: Dit is zo lekker dat je er ook een voorgerechtje voor vier personen van zou kunnen maken.
Je houdt dan dezelfde hoeveelheden aan maar je serveert het op een klein bordje in plaats van op een amuselepel.

Bron: Les copains culinaires

Geen opmerkingen:

Een reactie posten