zaterdag 21 maart 2009

Groentefeuilletée met beurre blanc


Benodigdheden:
4 plakjes bladerdeeg van plm 7 x 15 cm
1 ei
150 gram prei
100 gram worteltjes
100 gram courgette
150 gram haricots verts
1/2 komkommer
zout

Voor de beurre blanc:
1 dl droge witte wijn
1 fijngehakt sjalotje
1 el creme fraîche
250 gram boter
zout en peper

Bereiding:
  • bestrijk de stukjes bladerdeeg met losgeklopt ei en bak ze ca 15 minuten in de voorverwarmde (200 graden C) oven
  • snijd prei, worteltjes en courgette in luciferdunnen reepjes die ongeveer even lang zijn als de haricots verts. Kook de groenten (op de komkommer na) afzonderlijk beetgaar in water waarin je wat zout hebt toegevoegd. Speol ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  • Schil de komkommer en steek er met de kleinste maat parisienneboortje balletjes uit ter grootte van doperwten. Doe deze in een kommetje met ijskoud water.
  • Maak de beurre blanc: laat de witte wijn met het gesnipperde sjalotje inkoken tot 2/3 van de vloeistof is verdampt. Roer er de crème fraîche door en klop er vervolgens met kleine hoeveelheden tegelijk de in stukjes gesneden koude boter door. Breng de saus op smaak met zout en peper en houd hem warm au bain-marie.
  • Snijdt het feuilletée als een broodje doormidden. Leg de onderste helften op twee voorverwarmde borden. Warm de groenten snel op in de saus, schep ze met de schuimspaan uit de pan en verdeel ze over het bladerdeeg.
  • Giet er een paar lepels saus over, leg de bovenkanten van het feuilletée erop , garneer met komkommerballetjes en eventueel geblancheerde strukjes broccoli.
Bron: Vegetarisch fijnproeven - Hostellerie du Château Heeze

Geen opmerkingen:

Een reactie posten