zaterdag 14 maart 2009

Geroosterde wortelen in zoete marinade


Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bossen jonge wortelen (met het groene loof nog aan) Vind je geen jonge (dus dunne) wortelen, snij dan gewone wortelen in vier. Om ervoor te zorgen dat de wortelen voldoende zacht zijn na het einde van de gaartijd, mag een wortel of wortelstaafje niet dikker zijn dan 1 cm²
  • 1 dl olijfolie
  • 1 tl komijn poeder
  • 4 teentjes knoflook in de schil
  • 2 el honing
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C
  2. Snij het groen van de wortelen maar hou nog minstens 2 cm over. Dit is puur voor de versiering, maar het oog wil ook wat
  3. Schil de wortelen
  4. Snij ze in stukken van ongeveer 5 cm (doe dit schuinsweg, zodat je niet louter lompe stukken wortel overhoudt, maar stukjes kunst
  5. Maak een marinade van de olijfolie, komijn, geperste knoflook en honing
  6. Breng op smaak met peper en zout
  7. Meng de wortelen met de marinade. Het is belangrijk dat de wortelen volledig omgeven zijn door de zoete marinade
  8. Leg ze in een glazen ovenschaal. Glas zorgt ervoor dat de warmte langs alle kanten tegelijk aan de wortelen kan. Als je ze op een bakplaat legt, zal de onderkant veel vlugger zwart worden
  9. Plaats ze voor 40 minuten in de oven op 200°C. Daarna zijn ze gaar

Bron: www.hungryfeelings.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten