zondag 15 maart 2009

Vegetarisch stremsel

Er wordt wel gesproken over vegetarische kaas , een vreemde naam voor een product dat uitsluitend uit dierlijke grondstoffen bestaaat. Met vegetarische kaas wordt kaas bedoeld waarbij plantaardig stremsel wordt gebruikt ipv het stremsel uit kalvermagen.
Aanvankelijk werd die kaas alleen maar verkocht bij de natuurwinkels maar tegenwoordig wordt er ook vegetarische kaas verkocht bij supermarkten waaronder Jumbo en AH.
Door een artikel op dit blog kwam ik erachter dat ook de Passendale kaas van AH met vegetarisch stremsel is gemaakt. die is een stuk lekkerder dan de andere vegetarische kaas die bij AH verkocht wordt.
Bij Jumbo (die in Noord-holland maar één vestiging heeft: in Amstelveen, ik wil nog een keer uitzoeken waarom dat is) vond ik meerdere kazen die met vegetarisch stremsel zijn gemaakt waaronder Blue Stilton. Ze hadden ook nog een lekkere ecologische kruidenkaas waar op het etiket stond dat die ook met vegetarisch stremsel was gemaakt. En standaard hebben ze gesneden vegetarische kaas in de schappen liggen, jong, belegen en extra belegen.
Het is dus gewoon een kwestie van etiketten controleren. Zo ontdekte ik vandaag dat de brie van het merk Euroshopper bij AH ook gemaakt is met vegetarisch stremsel. En zo is er vast wel meer te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten