vrijdag 13 maart 2009

Taart van Roquefort en Philadelphia



Porties Voor 6 personen
Bereidingstijd Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd Kooktijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 200 gr Philadelphia Naturel
  • 300 gr Roquefort kaas (of andere blauwe schimmelkaas)
  • 4 eieren (3 volledige + 1 eigeel)
  • 25 cl room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 210°C, thermostaat 7.
  • Verkruimel de Roquefort met een vork in een kom. Voeg er drie eieren, room en Philadelphia aan toe en klop dit met de garde tot een homogeen mengsel. Voeg peper en zout toe.
  • Bedek de bodem van een beboterde taartvorm met een vel bladerdeeg. Giet hierop het mengsel, dek af met het tweede vel bladerdeeg en plak de twee vellen aan elkaar.
  • Klop het eigeel lichtjes op met een lepel en gebruik een borsteltje om er de bovenkant van de taart mee te bestrijken.
  • Zet de taart 35 minuten in de oven en laat ze afkoelen. Haal ze uit de taartvorm en snijd ze in 6 gelijke stukken.

Tip: Deze taart kan van te voren bereid worden. Even 5 minuten in een warme oven zetten voor het opdienen.

De krachtige smaak van blauwe schimmelkaas combineert goed met de zachtheid van Philadelphia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten