dinsdag 3 maart 2009

Schuim van tuinbonen en erwten met gebakken asperges



Benodigdheden: (16 personen)

- 6 dl eiwit
- 1 kg tuinbonen
- 500 gram gedopte erwten
- 8 witte asperges
- Olijfolie / enkele takjes dragon / professionele slagroomspuit met lachgas.

Bereiding:

Dop de tuinbonen en kook ze gedurende 5 min in licht gezouten water, pel ze.
Kook ook de erwten gaar in licht gezouten water, kook de gepelde tuinbonen nog even mee, en doe de groenten in een keukenrobot en pureer ze, steek ze door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.
Doe de puree in een maatbeker en doe er nu evenveel eiwit bij tot je 1 liter hebt, roer even door en doe het geheel in een slagroomspuit.
Snij de goed geschilde asperges in stukjes van 2 cm en bak ze op een zacht vuurtje in wat olijfolie. Spuit het bonenschuim in kleine glaasjes en garneer met een takje dragon en een stukje asperge.

Bron: Kookclub Al Dente

Opm: Als je niet in het bezit bent van een slagroomspuit kun je het beste de eiwitten apart stijfkloppen en daarna de puree er doorheen roeren. Je kunt het dan in een amuseglas spuiten met een spuitzak.
De hoeveelheden kunnen gewoon aangepast worden aan het aantal eters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten