zondag 15 maart 2009

Risottotaart

Deze taart vond ik op de blog van Cornette , een heerlijke site, niet vegetarisch maar er staan heerlijke dingen op en ze schrijft erg leuk.

Ingrediénten:

450 gram prei
225 gram risotto rijst
1 ui
een teentje knoflook
1.5 dl witte wijn
4.5 dl kruidenbouillon
3 eieren
50 gram parmezaanse kaas, geraspt
50 gram crème fraiche
2 el gehakte peterselie

Het recept is voor 6 personen.
Bak 450 gram prei in heel dunne ringen gesneden in wat olie.
Als het glazig is, na plm 10 minuten haal je de pan van het vuur om hem af te laten koelen.
Dan snipper je de ui, bak die met wat knfoook in boter en voeg daar na een paar minuten 225 gram risottorijst aan toe.
Doe er 1.5 dl witte wijn bij en laat die langzaam opnemen door de rijst.
Daarna doe je er de 4.5 dl kruidenbouillon bij , beetje bij beetje totdat het is opgenomen door de rijst.
Na zo'n 20 tot 25 minuten is de risotto klaar en kan de prei erdoor geroerd worden.
Dit kan allemaal van tevoren gedaan worden en tegen de tijd dat je wilt gaan eten zet je de oven op 200 graden.
Klop de 3 eieren los en meng die door de risotte met de geraspte kaas, 50 gram crème fraiche en de 2 eetlepels peterselie. Doe de massa in een beboterde springvorm van 20 cm.
Hier en daar een klein klontje boter erop en nog een handje geraspte kaas en dan voor 25 minuten in de oven. De taart is dan bruin en warm.
Laat de taart dan op een grote schaal glijden en serveer met een salade, boontjes of broccoli.
Als er taart overblijft kun je die de volgende dag in de magnetron opwarmen voor de lunch.

Bron: Cornette's Culinaire blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten