dinsdag 1 september 2009

Rajma Curry


Ingrediënten:

2 blikjes uitelekte rode kidney bonen.(liefst zonder toegevoegd zout)
2 middelgrote aardappelen- in stukjes gesneden
1 blik in stukje gesneden tomaten
2 kleine fijngehakte uien
wat fijngehakt korianderblad
2 theelepels fijngehakte knoflook
1 theelepel fijngehakte gember
2 theelepels garam massala
1 theelepel turmeric (koenjit)
1 snufje zout naar smaak
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen chillipoeder

Bereiding:

Bak de fijngehakte ui in 2 eetlepels olie tot ze goudbruin zijn.
Voeg daarna de knfolook en de gember toe en laat die een paar minuten meebakken
Voeg daarna alle gemalen kruiden in één keer toe en laat die meebakken, voeg desnoods nog een beetje olie toe.
Doe de gehakte tomaten erbij en laat het geheel nog even doorbakken totdat je ziet dat de olie boven komt drijven.
Dan de uitgelekte kidneybonen toevoegen en 2 glazen water erbij doen.
Laat dit zonder deksel nog 20 minuten zachtjes doorkoken, zodat een gedeelte van het water verdampt en zet het vuur uit als het de gewenste dikte bereikt heeft.

Let op:
Je kunt ook zelf de kidneybonen 's nachts weken en de volgende dag koken. Gebruik in ieder nooit ongekookte kidneybonen want die schijnen giftig te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten