Ingrediënten:
Bereiding
Bietenpuree: Kook de bieten in ruim water.
Pel ze en maal ze fijn in de keukenmachine met de port, azijn en de olie.
Passeer eventueel de puree door een fijne zeef.
Breng op smaak met peper en zout.
Makreelmousse: Maal de makreel met de bouillon tot een fijne pasta in de keukenmachine.
Verwarm de ½ dl. room en los er de in koud water geweekte gelatine in op.
Voeg dit bij de makreelmousse.
Spatel er de geslagen room doorheen.
Breng de mousse op smaak met cayenne peper en zout.
Doe de mousse in een spuitzak met mond.
Presentatie:
Vul een ovaal amuseglaasje voor de helft met de makreelmousse.
Breng hier een dun laagje bietenpuree over.
Lepel er een beetje Griekse yoghurt bovenop en werk het geheel af met gemalen pistachenoten.
Bron: www.kookjij.nl Marijke Geurts
Geen opmerkingen:
Een reactie posten