dinsdag 16 juni 2009

Kaastaart met broccoli en cashewnoten


Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 125 g Belegen kaas, in plakken
  • 500 g broccoli, in kleine roosjes
  • 6 lapjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • paneermeel
  • 2 peren, in dunne plakjes
  • 100 g ongezouten cashewnoten, grofgehakt
  • 4 eieren
  • versgemalen peper en zout
  • 200 ml kookroom of crème fraîche
Materialen
  • taartvorm Ø 24-26 cm
  • bakpapier of olie om in te vetten
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de broccoliroosjes 4 minuten
(of in de magnetron, afgedekt, 800 Watt, 2 minuten).
Giet ze af en spoel er koud water over. Bekleed de taartvorm met bakpapier of vet de vorm in. Leg het deeg erin en druk de naden met duim en wijsvinger tegen elkaar.
Bestrooi de bodem met paneermeel en verdeel de peer erover. Leg de broccoli en de noten op de peer. Klop de eieren los met peper, zout en kookroom of crème fraîche.
Schenk dit ei-roommengsel over de taart en dek dit af met plakken kaas.
Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Tip
Vervang Belegen kaas door Extra Belegen .
De bereidingstijd kan worden bekort door de taart te bakken in een combinatieoven op 350 Watt, 220 °C, ca. 20 minuten.


Bron: wie is de chef.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten