vrijdag 19 juni 2009

Tagliatelle met zalm en asperges




Ingrediënten
250 g tagliatelle met ei Italiaans (zak a 500 g)
500 g witte asperges, geschild en in stukken van ca. 3 cm
300 g gebroken sperziebonen (voordeelverpakking 1 kg, diepvries)
350 g zalmfilet, wild (zak 750 g, diepvries), ontdooid en in stukjes
1 pakje saus voor asperges (37 g)

Bereiden
Stap 1 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng in een pan ruim water aan de kook, voeg de asperges en sperziebonen toe.
Leg een laagje keukenpapier in een ruime zeef, leg daarin de stukjes zalm en hang de zeef boven de groenten in de pan.
Leg de deksel op de pan.
Kook de groenten in 10 minuten net gaar, de zalm stoomt dan ook gaar.
Stap 2 Bereid de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de groenten af, meng de zalmstukjes erdoor en breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de tagliatelle over 4 borden, schep de groenten en zalmstukjes erop en schep de aspergesaus erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten