zaterdag 25 juli 2009

Gebakken tarbotfilet met ravioli van krab en ricotta, peperonata, tuinboontjes en roomsaus van garnalen



INGREDIENTEN:
600 gr Tarbotfilet
1 recept pasta deeg 500 gr bloem 4 ei 2 dooier
125 gr krabvlees
125 gr ricotta kaas, iets dragon en citroen schil
3 st dooiers
3 st rode paprika
1 st ui
2 st pomodori tomaten
2 teen knoflook
1 tl kappertjes
10 tak tijm
2 st gezouten ansjovis filet
1/2 liter droge witte wijn
3 st sjalot
350 gr garnalen resten/pulp
150gr prei, wortel
100 gr tomatenpuree
2 bl laurier
4 dl ongezoete slagroom

BEREIDING:
boter om te bakken
1 st pasta machine
1 st mengkom
1 st koksmes
2 st grote steelpan
2 st kookpan
1 st sautière voor de vis
1 st schuimspaan
1 st bolzeef
1 st ravioli steker

BEREIDING:
Voor we met het hoofdgerecht starten, beginnen we met het mengen van de bloem en eieren samen met de dooiers en een snufje zout.
Kneed het goed tot een glad deeg, laat 1 uur rusten.
Maak van het krabvlees, ricotta, dooiers en dragon de vulling, samen met wat geraspte citroen schil.
Als het deeg gerust heeft, dunne pasta vellen draaien met de machine en maak ravioli met de steker.
Je snijd de paprika's in vieren en schilt ze, snijd ze daarna in blokjes, dan de tomaten in blokjes snijden, snipper het uitje en hak de knoflook teentjes, doe vervolgens in en steelpan en stoof het geheel samen met de kappertjes en de gezouten ansjovis tot een compote.
Bak je garnalen pulp samen met de fijngesneden prei, wortel en sjalot, doe de tomatenpuree erbij en blus af met de witte wijn, doe de laurier erbij en kook alles tot 1/3 in.
Als laatste de room toevoegen en op smaak brengen met ev. wat zout; kook 10 minuten in en zeef het geheel.
Dop de tuinbonen enkel en blancheer ze kort, dop ze dan nog een keer.
Verhit de sauteuse samen met wat olijfolie en voeg dan een klein klontje boter toe. Bak dan de tarbot goud bruin aan een kant en leg het op een oven plateau.
Zet een pan water op met zout en kook de ravioli gaar op het moment dat de compote warm en af is, stoof dan ook de tuinboontjes met een klontje boter en kook als laatste de saus nog even op. Doe de vis in de oven op 170 graden, ongeveer 4 minuten tot ie gaar is en dresseer dan de borden op.
De borden kunnen op tafel, en geniet van dit heerlijke Italiaanse gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten