- aardappels
- 1 ui (eventueel, kan ook rode ui)
- pakje slagroom
- kaas (geraspt)
Snijd de aardappels in dunne plakjes, spoel ze af en laat het goed uitlekken op een theedoek.
Warm in een pannetje de room en smelt er de kaas door.
Hoeveelheid en smaak moet je zelf bepalen.
Pittige kaas betekend pittige gratin, zachte kaas, zachtere. Veel kaas is een machtige gratin, weinig is neutraler.
Mijn voorkeur gaat uit naar een mix van wat neutrale kaas met een beetje pharmasaanse. Breng de room-kaas op smaak met zout en peper.
Doe de aardappel (en plakjes ui) dakpansgewijs in een ovenschaal en schenk er de room-kaas over. 30 - 40 minuten in de oven op 200 graden.
Prik er even in met een sateprikker voordat je het uit de oven haalt om te kijken of alle aardappel gaar is.
Bron: Keukenhelden-Jeroen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten