vrijdag 10 juli 2009

Palingmousse met citroensaus


INGREDIENTEN:
250 gram gerookte gefileerde paling
1 ei
120 gr roomboter
250 gr crème fraiche
5 eetlepels Aquavit (slijter)
1 uitgeperste citroen
5 eetlepels witte wijn (droog)

BEREIDING:
Een simpel maar zalig voorgerecht!
Doe ten eerste de paling in de blender en maak hier een puree van.
Laat vervolgens de boter smelten en let op: de boter mag niet echt warm worden!
Voeg dan ook het ei toe aan het geheel en eventueel peper en zout naar eigen smaak. Zet het vervolgens in de koelkast om de mousse te laten opstijven.
Met een ijsschep kan je daarna mooie bolletjes maken!
Ook de saus is erg simpel. Verwarm de crème fraiche, de aquavit en de citroensap en blus het af met de witte wijn!
Voor de opmaak zou je de paling ook van te voren in kleine glaasjes kunnen doen en dan laten opstijven. De saus kan dan apart geserveerd worden.
Gebruik eventueel ter decoratie verse schijfjes of partjes citroen of wat sliertjes zeekraal die even in boter is aangezet.Eet smakelijk!

Bron: Wie is de chef met aanvullingen van mezelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten