zaterdag 25 juli 2009

Blini's met gerookte zalm



Een blini is een Russisch pannekoekje dat geserveerd kan worden met zure room en kaviaar, haringmousse en gerookte zalm.

Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 1 potje zure room
  • 1 el fijngehakte dille (evt diepvries)
  • versgemalen peper
  • 75 gram boekweitmeel
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 -1 dl melk
  • snufje zout
  • 50 gram boter of margarine
  • 100-150 gram gerookte zalm
Bereiding:
In en kommetje de zure room wat opklopppen met de dille en de peper en tot gebruik in de koelkast bewaren.
In een kom het meel mengen met de bloem.
De eieren, melk en wat zout toevoegen en alles tot een glad beslag kloppen.
In een koekenpan een klontje boter bruin laten worden, op enige afstand van elkaar 2 à 3 el beslag in de pan laten lopen en de pannekoekjes aan beide zijden bruinbakken. (evt kookringen gebruiken)
De pannekoekjes bewaren in aluminiumfolie tot ze allemaal gebakken zijn. de pannekoekjes serveren mat wat zalm en een lepel room erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten