4 aardappels (ca. 700 gram, vastkokend) 2 eierdooiers 2 eetlepels bloem 5 eetlepels olie 200 gram gerookte zalmfilet 4 eetlepels zure room 4 eetlepels rode imitatiekaviaar Aardappels schillen en wassen. Boven kom aardappels fijn raspen. Eierdooiers, bloem, zout en peper erdoor mengen. Aardappelmengsel in 18 porties verdelen. In koekenpan met anti-aanbaklaag 4 eetlepels olie verhitten. Aardappelkoekjes in pan scheppen en met bolle kant van natgemaakte eetlepel platdrukken. Aardappelkoekjes in ca. 10 minuten gaar bakken, halverwege keren en rest van olie toevoegen. Uit pan scheppen en laten uitlekken op keukenpapier. Zalm in 18 repen snijden. Op elke aardappelkoekje reepje zalm leggen. Garneren met zure room en kaviaar. Bron: Mag-gi kookclub |
maandag 17 augustus 2009
Aardappelkoekjes met zalm
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten