zondag 16 augustus 2009
Knöpfli (Zwitserse aardappelkoekejs)
Bijgerecht voor 2 personen.
250-300 gram koude aardappelen
15 gram boter of margarine
1 ei
75 gram bloem
Peper, zout nootmuskaat
Geraspte kaas
Boven een kome de aardappelen raspen of met een vork fijnmaken.
In een pannetje de boter smelten.
Het ei, 50 gram bloem, de gesmolten boter en wat peper, zout en nootmuskaat door de aardappelen roeren.
In een pan water met 1 tl zout aan de kook brengen. Op een bord de rest van de bloem strooien.
De aardappelmassa in gedeelten in de bloem tot 11/2 tot2 cm dikke rolletjes uitrollen.
De rolletjes in plakjes van 1 cm snijden.
In het kokende water de plakjes in 1-2 minuten gaar koken tot ze boven komen drijven. De plakjes uit het water scheppen en laten uitlekken.
De plakjes in een ingevette overschaal leggen en met de kaas bestrooien.
De oven voorverwarmen op 200 graden celcius en de plakjes in ca. 15 minuten goudbruin bakken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten