donderdag 20 augustus 2009

Pommes Dauphines

Ingrediënten:

1kg kruimige aardappelen
125gr boter
2.5 dl groentebouillon
125gr bloem
4 eieren
dragon

Voorbereiding:
Schil de aardappelen, kook ze gaar en laat ze even afstomen. Stamp ze vervolgens fijn.

Bereidingswijze:

Kook de groentebouillon samen met de boter.
Kiep vervolgens de bloem in één keer bij de bouillon.
Roer het geheel met een houten lepel tot een papje.
Laat het even afkoelen en doe de eieren er dan één voor één bij.
Roer het geheel tot een glad papje en meng het beslag met de geprakte aardappels.
Snijd de dragon fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
Maak met twee lepels quenelles (een soort kogelvormige balletjes).
Frituur de quenelles ongveer 4 minuten op 180 C°.
Na het frituren heb je echte Pomme Dauphines.

1 opmerking: