zondag 16 augustus 2009

Rode pastarol gevuld met bloemkool


Hoofgerecht voor vier personen

500 gram bloemkool
1 3/4 dl droge witte wijn
zout
1 tl Italiaanse keukenkruiden
100 gram magere kwark
3 el crème fraîche
50 gram Parmezaanse kaas
peper
nootmuskaat
125 gram bloem
1 ei
1 tl olie
1 el tomatenpuree
200 gram broccoli

De bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen.
In een pan 1 dl wijn, eventueel wat water, zout en de Italiaanse keukenkruiden aan de kook brengen.
Hierin de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten gaar koken.
De bloemkool in een vergiet laten uitlekken en in een foodprocessor of roerzeef pureren.
De kwark , 2 el crème fraîche en de Parmezaanwse kaas erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Van de bloem, het ei, de olie en de tomatenpuree pastadeeg maken volgens dit recept.Uitrollen tot een langwerpige lap van 2 mm dik
De lap losjes rond de deegroller en op een schone theedoek weer uitspreiden.
De bloemkoolpuree erover uitstrijken, randen can ca. 1 1/2 cm breed vrijhouden. De pastarol stevig in de theedoek rollen en de uiteinden met touw vastbinden.
De rol tot gebruik in de koelkast leggen.

De broccoli schoonmaken en in stukjes snijden. In een pan met 1 dl water en zout, de broccoli in ca. 10 minuten gaarkoken.
In een foodprocessor of roerzeef of staafmixer de broccoli met vocht pureren.
4 dl witte wijn en 1 el crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Terug doen in de pan.
In een grote pan met ruim kokend water de pastarol in de theedoek ca. 30 minuten gaarkoken. Intussen vier borden voorverwarmen. De broccolisuas weer zachtjes verwarmen.
De pastarol uit de pan nemen en de theedoek verwijderen. De rol in 12 plakken snijden.
De plakken dakpansgewijs op de warme borden leggen en er wat saus naast schenken.
De rest van de saus overdoen in een sauskom en apart erbij geven. Serveer er gegrilleerde tomaten en een gemengde eikebladsaus bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten