woensdag 1 april 2009

Doperwtensoep


Ingrediënten:
2 lente-uitjes
1 el boter
250 g diepvries doperwten
2 blokjes kippenbouillon
zout, peper, nootmuskaat
2 eieren
250 g asperges
100 g rivierkreeftjes
4 tl crème fraîche

Bereidingswijze:
  • Was en snijd de lente-uitjes fijn. Smelt wat
    boter in een soeppan en fruit de lente-ui en de
    doperwten. Voeg 700 ml water toe en verkruimel
    de bouillonblokjes erboven. Breng op smaak met
    zout, peper en nootmuskaat en laat de bouillon
    ca. 10 min. koken.
  • Kook de eieren in ca. 10 min. hard en laat ze
    onder koud stromend water schrikken. Verwijder
    van de asperges 2 cm van de onderkanten
    en snijd de asperges in schuine stukken. Pureer
    de soep, voeg asperges toe en laat de soep nog
    ca. 5 min. koken. Breng eventueel nog verder op
    smaak met zout en peper.
  • Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Verdeel
    de soep en de rivierkreeftjes over 4 kopjes /
    kommetjes, schep er een volle theelepel crème
    fraîche op en garneer ze met ei.
Bron: Lekker leven. Het maandblad van Super de Boer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten