Ingrediënten:
2 lente-uitjes
1 el boter
250 g diepvries doperwten
2 blokjes kippenbouillon
zout, peper, nootmuskaat
2 eieren
250 g asperges
100 g rivierkreeftjes
4 tl crème fraîche
Bereidingswijze:
Bron: Lekker leven. Het maandblad van Super de Boer.
- Was en snijd de lente-uitjes fijn. Smelt wat
boter in een soeppan en fruit de lente-ui en de
doperwten. Voeg 700 ml water toe en verkruimel
de bouillonblokjes erboven. Breng op smaak met
zout, peper en nootmuskaat en laat de bouillon
ca. 10 min. koken. - Kook de eieren in ca. 10 min. hard en laat ze
onder koud stromend water schrikken. Verwijder
van de asperges 2 cm van de onderkanten
en snijd de asperges in schuine stukken. Pureer
de soep, voeg asperges toe en laat de soep nog
ca. 5 min. koken. Breng eventueel nog verder op
smaak met zout en peper. - Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Verdeel
de soep en de rivierkreeftjes over 4 kopjes /
kommetjes, schep er een volle theelepel crème
fraîche op en garneer ze met ei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten