dinsdag 21 april 2009

Romige eiercurry



Ingredients:

6 eieren, hardgekookt en gepeld
2 middelgrote uien, gepureerd
2 eetlepels olie of ghee
1 laurierblad
2-3 zwarte peperkorrels
1 rode chilipeper
1/2- theelepel komijnzaad
1 kaneelstokje van plm 2 1/2 cm
2 kruidnagels
3-4 knoflookteentjes
1 groene chilipeper zonder zaadjes
2 cardamoms
1/2 theelepel koenjit (turmeric)
1 1/2 theelepel komijnpoeder
1 1/2 theelepel koriander poeder
1/2 theelepel chilipoeder
Tomatenpuree van verse tomaten
2 kopjes melk, afhankelijk van de hoeveelheid vleoistof die je in je gerecht wilt hebben
vers korianderblad, fijngesneden
Zout naar smaak



Bereiding:

  1. Maak kleine verticale sneetjes in de eieren en doe daar wat koenjit in en een klein beetje zout.
    Verhit 1 eetelepel olie in een pan en bak de eieren tot ze mooi bruin zijn.
    Als je de eieren niet wilt bakken is dat ook goed.
  2. Halveer de eieren en zet ze even weg.
    Bak het komijnzaad, het laurierblad, de rode chillipeper, het kaneelstokje en de kardamom in de achtergebleven olie.
  3. Als de zaadjes beginnen te spetteren de uienpasta toevoegen met de groene chilli en de fijngesneden knoflook. Laat dit bakken tot de uienpasta een beetje bruin begint te worden.
  4. Voeg de tomatenpuree toe , de koenjit, komijnpoeder, chillipoeder, zout en het korianderpoeder en blijf roeren tot de olie boven komt drijven.
  5. Doe dan de melk erbij met het garam massala poeder en laat even stoven maar blijf roeren tot de saus dik wordt. Voeg dan de halve eieren toe, met het fijngehakt korianderblad en laat nog even pruttelen.
  6. Ganeer met de rest van de fijngesneden koriander.
Nog even wat opmerkingen:
Dit recept heb ik gevonden op een Amerikaans blog en vertaald naar het Nederlands.
Ghee is geklaarde boter, je kunt het hier en daar kopen in toko's. Het kan uitstekend vervangen worden door olie.

Garam massala is een mengsel van kruiden, je kunt het kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Het recept staat op mijn blog en bij de ingrediënten staat de link.

Indiase chillipoeder is ontzettend heet en heeft weinig te maken met de chilipoeder die je hier gebruikt in chili con carne. Ga er dus heel spaarzaam mee om tot je weet wat je kunt hebben.
Ik heb zelf een keer een gerecht weg moeten gooien omdat ik wat royaal was omgesprongen met de chillipoeder.

Bron: Melting moments




Geen opmerkingen:

Een reactie posten