dinsdag 21 april 2009

Garam Massala

Ingredienten:

2 eetlepels komijnzaad
2 eetlepels korianderzaad
2 eetlepels cardamom zaad
2 eetlepels zwarte peperkorrelss
1 kaneelstokje van ongeveer 7 centimeter in stukjes gebroken
1 theelepel kruidnagels
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel saffraan (optioneel)

Werkwijze:

Rooster de komijn, koriander, peperkorrels, kaneel en kruidnagelen in een pan met dikke bodem (geen olie gebruiken).

Ze moeten rustig roosteren zodat ook de binnenkant goed gaar wordt dus zet vooral het gas of je kookplaat niet te hoog.

Daarna moeten ze helemaal afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn kun je ze in een koffiemolen en kruiden molen tot poeder malen. Op het eind de nootmuskaat en de saffraan erdoor roeren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten