Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote, langwerpige, vastkokende aardappelen (bvb roza vareïteit)
- 50 gr blauwe schimmelkaas (Gorgonzola, Roquefort, Blue d'Arville,...)
- 2 eetlepels magere plattekaas
- 2 eetlepels verse room
- enekel druppels citroensap
- peper en zout
- 4 walnoten voor de versiering (en voor de smaak ook uiteraard)
Bereidingswijze
- Kook of stoom de aardappelen in de schil gaar
- Laat 5 minuutjes afkoelen
- Snij het hoedje eraf (ongeveer op 2/3 van de aardappel, als je de langste kant naar onderen houdt. Je krijgt dus een soort bootje)
- Haal het kruim uit de aardappel met een parisiennelepel. De schil mag niet beschadigd worden, en toch moet je zoveel mogelijk aardappelkruim eruit halen om te verwerken in de vulling
- Plet het aardappelkruim met een vork (er mogen nog brokjes inzitten)
- Plet de kaas met een vork en doe deze bij het aardappelkruim
- Voeg ook de room en plattekaas bij
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap
Geen opmerkingen:
Een reactie posten