maandag 20 april 2009

Gevulde aardappel met blauwe schimmelkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote, langwerpige, vastkokende aardappelen (bvb roza vareïteit)
  • 50 gr blauwe schimmelkaas (Gorgonzola, Roquefort, Blue d'Arville,...)
  • 2 eetlepels magere plattekaas
  • 2 eetlepels verse room
  • enekel druppels citroensap
  • peper en zout
  • 4 walnoten voor de versiering (en voor de smaak ook uiteraard)

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen in de schil gaar
  2. Laat 5 minuutjes afkoelen
  3. Snij het hoedje eraf (ongeveer op 2/3 van de aardappel, als je de langste kant naar onderen houdt. Je krijgt dus een soort bootje)
  4. Haal het kruim uit de aardappel met een parisiennelepel. De schil mag niet beschadigd worden, en toch moet je zoveel mogelijk aardappelkruim eruit halen om te verwerken in de vulling
  5. Plet het aardappelkruim met een vork (er mogen nog brokjes inzitten)
  6. Plet de kaas met een vork en doe deze bij het aardappelkruim
  7. Voeg ook de room en plattekaas bij
  8. Breng op smaak met peper, zout en citroensap
Bron: Hungry feelings, auteur: Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten