vrijdag 3 april 2009

Hoogeboompje


Ingrediënten (voor 2 personen):
2 stronken prei
3 kleine uitjes
1 rode paprika
½ blik kidney beans
1 zure appel
½ pakje boemboe voor sajoer groenten (Conimex)
½ flesje Five Spices (Conimex)
kaneel
100 ml water

Bereidingswijze:
Snijd de prei, de uien en de paprika in kleine stukjes. Doe een beetje olie in een hapjespan, doe de groenten erbij en laat het een kwartier stoven.
Doe dan de kidney beans, de Five Spices, het water en de boemboe erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten pruttelen.
Schil tenslotte de appel, en rasp hem fijn. Kaneel over de geraspte appel, en klaar is uw Hoogeboom.

2 opmerkingen:

  1. De zure appel met de kaneel erover lijkt wel iets heel aparts, daarom is het natuurlijk een Hogeboompje.
    Wat boemboe voor sajoer groenten mag wezen, weet ik niet. Hier in de streek waarschijnlijk niet te vinden. Kan je een alternatief aanraden of kan het ook zonder?
    Een hapjespan is ook een leuk woord dat ik voor het eerst hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Masjenka,
    Boemboe voor Sajoer groenten is eem kruidenpasta met Indonesische kruiden. Het kan zonder, maar dan proef je alleen de Five Spice.
    Je kunt het vervangen door laospoeder, knoflookpoeder en wat kokosmelk
    Een hapjespan is eigenlijk gewoon een koeke(n)pan met een deksel, meestal van glas.

    BeantwoordenVerwijderen