zondag 12 april 2009

Frittata met kaas en courgette

Ingrediënten voor vier personen:
1 courgette
1/2 rode paprika
6 eieren
2 eetl. melk
25 g boter
50 g geraspte parmezaanse kaas
handje rucola


Voorbereiden:
Snijd een stukje van de uiteinden van de courgette. Snijd de courgette vervolgens in dunne plakjes. Snijd de geschilde paprika in kleine blokjes. Klop in een kom de eieren los met de melk.

Bereiden:
Verhit de boter in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan. Temper de hittebron. Verdeel de courgetteplakjes, de paprikablokjes en kaas over het eimengsel. Bak de frittata enkele minuten en leg als de bovenkant bijna droog is 1 minuut een deksel op de pan. Snijd de Italiaanse omelet in punten. Leg enkele blaadjes rucola op elke punt. Deze frittata kan warm en koud worden gegeten.

Variatie:
Vervang voor een niet-vegetarische frittata de kaas door reepjes rauwe of gekookte ham.
Als je ze kunt vinden (Jumbo heeft ze) kun je er ook wat vegetarische hamblokjes doorheen doen.

Bron: Boodschappen magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten